Dhiaa Al-Essa. A név alapján szerintem mindenki tudja, a Közel-Kelet egyik olajbirodalmába utazunk képzeletben. Dhiaa egy szaúdi milliárdos fiaként nem Matchboxokat gyűjt, vagy szimulátoron éli ki tehetségét. Ő az igazi sportautókat szereti, és 21 éves korára össze is gyűjtött párat, pontosan 30 darabot, 1.5 milliárd forint értékben.

Meghökkentő szám, de a java még csak most jön. 22 évesen mire leteszi a mérnöki diplomát a papa egy Koenigsegg Agerával akarja meglepni fiát, aki közben rendelt egy Bugatti Veyron Super Sportot is a teljesség kedvéért. Ezek egyenként 1.6 millió fontot kóstálnak, és mint tudjuk az új Bugatti képviseli a leggyorsabb közúti négykerekű címét. Aki naivan azt hiszi itt véget ér a lista, téved!

A nyarakat ágyúgolyó futamhoz hasonló versenyeken töltő fiatal nagy veszteséget szenvedett, amikor a Heathrow reptéren történt tűzesetben porig égett a két hete vásárolt Ferrari 458-asa. Nem szipogott sokáig az eseten, inkább rendelt egy Ferrari 599 GTO-t helyette! Azért nem ugyanolyat, mert a tűz baljós jel volt, és nem akar több szerencsétlenséget a fejére.

A kedvenc Mclaren Mercedes SLR, csak a szaúdi sebességlimitek jelentenek gondod.

A kedvenc Mclaren Mercedes SLR, csak a szaúdi sebességlimitek jelentenek gondod.

Pert is tervez az Emirates légitársaság ellen, miután tízmilliós kártérítést ajánlottak fel neki, a 86 milliós autóért. Az egyedi Dolce and Gabbana belső még egy Ferrari árát is igencsak megnöveli….

Dhiaa túltéve magát a nyári Ferrari túra elmaradásán, inkább a jövőbe tekint, és várja hogy végre megérkezzen a Bugatti Veyron Super Sport, gyémántberakásos bőrbelsővel, és speciális aranyból készült indítókulccsal.

A megrendelt autókkal együtt már 2 milliárd 768 millió forint áll majd az igen termetes garázsban. Aki kíváncsi a teljes listára, az itt mazsolázhat, aki pedig még nem pukkadt meg az irigységtől, nézzen utána a brunei szultánnak, majd keresse meg az állát a számítógép alól.