Mindenki tudja, hogy a karakter sava borsát az adja, hogy nincs arc a sisak mögött. A Stig egy képregényből kilépett hős, akinek heréi a nürburgringi  pályát formázzák.

Mégis mindenki kíváncsi, vajon ki alakítja. Az internetes fórumok kivillanó nyakak, szétnagyított képek, hangminták és elszólások alapján egyértelműen Ben Collins-t nevezték meg. Főképp a 2009 elején történt leleplezési botrány után. Akkor a NASCAR-t és Formula-3-at is megjárt pilóta egy bristoli galériában rendelt képeket a misztikus versenyzőről. A tulajdonos igencsak meglepődött, amikor Ben kijelentette, ő szerepel a képeken.


Ráadásul egy nála járt építész látni vélte a legendás fehér sisakot és overallt, így még inkább Collins-ra terelődött a gyanú.

Ennek következményeképp mindenki a BBC-t ostromolta, ahol a szokásos laza humorral ütötték el a dolgot. Felfedték a Stig kilétét, többször is, esetenként legendás, de halott versenyzőket megadva. Majd jött a slusszpoén, a nagy leleplezés, amikor Michael Schumachert bújtatták a hófehér jelmezbe, és különleges vendégként ő játszotta el egy műsor erejéig a Stig szerepét.

Természetesen nem tudták eltakarni a nyilvánvaló tényt, Ben Collins a rég óta rejtegetett fő Stig. Ennek ellenére most is előkerült a téma, mikor máskor, mint a két széria közötti holtidőszakban. A Sunday Times derített fényt arra az érdekességre, hogy Ben Collins cége a Fehér Stig felbukkanása óta rendszeresen nagyobb összegeket kap a BBC-től, szolgáltatásaiért cserébe. Az angol közszolgálati televízió ezt is csípőből kimagyarázta, mivel Ben nem egy alkalommal magát alakítva szerepelt a műsorban. Ez a hír, úgy tűnik nem generált elég érdeklődést, ezért bevetettek egy újabb pletykát.

A kósza bulvárhírek szerint a HarperCollins kiadó életrajzi könyv megjelentetésére készül, amiben felfedik a mindig néma pilóta kilétét, a nyilvánosságra került pénzügyi jelentések alapján. Erre a BBC bíróság elé citálta az ügyet, és ügyvédek hadával próbálja megvédeni az anonimitás bástyáit.

Mint mindig ez most is arra volt jó, hogy ne feledkezzünk el teljesen Clarksonékról. Ben Collins morgolódása is érthető, szintén meg nem erősített pletykák szerint nagyságrendekkel kevesebbet kap mint műsorvezető társai, nem szólva a Stig “arcával” fémjelzett pólókról, bögrékről és egyéb termékekről.

Az ügy legérdekesebb pontja az, hogy amikor a Sunday Times telefonon kereste Ben Collins-t a témával kapcsolatban, ő csak ennyit felelt: Most nem tudok beszélni. Magyarországon vagyok, és épp egy alagútba hajtok be.”

Ha a következő évadban szerepet kap kis hazánk, alighanem megdönthetetlenül leleplezte magát ezzel a kijelentéssel.