A hadviselésnek ezt adta a motorizáció, a lánctalpak embertelenül kegyetlen világát, ahol sok ezer élet egy szempillantás alatt válhat húspéppé.

Szerencsére nekünk olyan kor adatott, amikor csak parádékon, rendezvényeken szembesülhetünk a saját magunk kreálta gyilkológépekkel. Bár nemrég volt a Kecskeméti Repülőnap, mi most Oroszországba utazunk virtuálisan, két videó erejéig. Nem véletlenül célozzuk meg a kontinensnyi államot, a katonai parádé hazai pálya az oroszoknak, ebben a műfajban ők a legjobbak.

Tudnak mindent a hadviselésről, harci kutyák terítenek le terroristákat, ha kell égő téglákat fejelnek ketté, de amit a tankokkal művelnek, az bizony gombócot varázsol a mezei néző torkába.
 


Kevés hadsereg mutat be 1.5 méteres ugrásokat 45 tonnás harckocsikkal, ráadásul tüzelés közben. Bár a T-90-es, nem a világ legmodernebb lánctalpasa, a maga 840 lóerejével és 65 km/h-s végsebességével, de a személyzet hozza az orosz virtust, és harci szellemmel pótolják a csúcstechnikát.

Az ugratás mellett ha kell táncra is pördülnek, íme az orosz balett új alosztálya, nem a épp a legkecsesebb balerinákkal…

Ennyi mára a haditechnikai különkiadás, ha valaki kedvet kapott a tankvezetéshez, az itthon is  kipróbálhatja magát, több cég is kínál ilyenfajta szórakozást.