A hazai tragikus rendőrgázolás, sajnos nem egyedi eset. Ha egy bűnöző menekülőre fogja, nincs belátással senkire és semmire. Biztos van olyan agykurkász, aki le tudja írni az üldözött vad lelkiállapotát, és azt, hogy miért hisznek a lehetetlen menekülésben. Egy biztos, nagyobb szigorral kellene eljárni az ilyen ámokfutók esetében.

Az Egyesült Államok rendőrségére nem lehet azt mondani, hogy habozna, ha keménykedésre kerül a sor, és érhető is, hogy gondolkodás nélkül a sokkoló után kapnak. Az alábbi felvételeken ugyan tettlegesség nem látható, csak az ismeretterjesztő csatornából ismert belső kamerával rögzített autós üldözés. Ami érdekes módon zárul, a két 17 éves bűnöző nem teketóriázik, szorult helyzetükből a járőrkocsin keresztül akarnak szabadulni, merész húzásukkal visszafelé sül el, és a menekülésre használt Ford Escape-et állítják fejre. Tanulság, ne higgyünk a filmeknek, és a Need For Speed, GTA játékoknak, ha egyszer elkezd üldözni a rendőrség, annak csak rossz vége lehet…

A balesetben nem történt komolyabb sérülés a fiatalokat pedig letartóztatták, akadt náluk némi marihuána is, úgyhogy nehéz lesz diákcsínyként eladni az ügyet.