Szerencsére szinte percre pontosan követhetjük a világ leghíresebb versenysorozatának eseményeit. Világszenzációs Schumacher visszatérés, megváltozott szabályok, új csapatok. Mindez miért? Bizony értünk. Azért, hogy legyen annyi izgalom, és esemény, ami a televíziók elé ültet milliókat, vasárnap délután.

A vasárnapi családi ebédek után édes szieszta következik. Nagyrészt már nyugvópontra érkezett a húsleves, gyomorsavban fürdik a rántott hús és utolsókat rúgja a piskóta tekercs. Ebben az állapotban vándorolnak ki komplett családok a képláda elé, és várják azokat a bizonyos kialvó  vörös fényeket. Mert igenis, ez családi program, nincs olyan ház, ahol ne akadna legalább egy valaki, aki a jóllakott beleegyezést kihasználva kisajátítja a távirányítót és legalább másfél órára delejező zümmögésbe ringatja családtagjait.

Természetesen akad pár igazi szurkoló, akik összeröffenve, sörrel a kézben izgulva és hangosan kommentálva élvezik a versenyt a kockás zászlóig.

De ők a kisebbség, bár semmilyen objektív felmérés eredményét nem tudom felmutatni, csak a saját tapasztalataimat, amik viszont azt mutatják, a családfők főleg akik még Niki Laudán nőttek fel, biztos elpillednek az első tíz körön belül. Az aktuális sztár falra ragasztott posztereivel körülvett kamasz, ha izgalmas a versengés biztos kitart legalább a feléig, de egy klasszikus barcelonai futamon még a legkeményebbek is megbotlanak, és akadnak pár körös kiesések. Itt növekszik meg a kommentátor felelőssége, hisz neki kell  a reklámra éber szemeket a képernyőre szögezni. Azt hiszem ha másba bele is tudunk kötni, de ebben  a kérdéskörben nem lehet panasz a magyar közvetítésre, ha Palik László elkurjantja magát, még a szomszéd néni is lefordul a pamlagról.

A világ legnagyobb autós őrülete, a technika és az autóversenyzés csúcskategóriája, évtizedek óta hatalmas üzlet, hihetetlen magas nézettségi adatok, mégis a legjobb vasárnap délutáni altató.

Önöknél van aki elalszik a futamon? Vagy van baráti kör ami mindig összejár és együtt szurkolja végig a futamot? Ossza meg velünk a komment ablakban!