Hammbekaplak!

Hammbekaplak!

A német autóklub, az ADAC, amely az EuroNCAP mellett a másik legrangosabb töréstesztelő Európában, érdekes kísérletet hajtott végre. A vizsgálat során arra keresték a választ, hogy egy kis- és egy nagy autó – ebben az esetben egy Fiat 500-as és egy Audi Q7-es – ütközésekor egymásra mennyire vigyáznak a járművek.

Ahogy kiderült, sehogy, a szabadidő-autó egyszerűen legázolta a kis olasz járgányt. Meglepő, hogy az EuroNCAP tesztjén öt csillaggal végzett Fiat milyen rosszul szerepelt éles helyzetben: a vezető légzsákja kinyílás után felmondta a szolgálatot, egyszerűen kidurrant, így ha a bábu helyén valódi ember ült volna, komoly mellkas- és fejsérülésekre számíthatott volna.

A mindössze 56 km/órás ütközésnél a Fiatban hátul ülő gyerekek szintén nem úszták volna meg épségben a balesetet.

A Fiat utasaival szemben az Audi SUV-ban ülők szinte meg sem érezték volna az ütközést. Az ADAC a kísérlet legfontosabb tanulságaként azt vonta le, hogy a nagyméretű autók gyártóinak nagyobb figyelmet kell fordítaniuk a baleseti partner védelmére, ebben a konkrét esetben a karosszéria kialakítása miatt a két autó nem tudott egymás mellett elcsúszni, és az Audi magas felépítése miatt a Fiat be tudott gyűrődni alá. Az alacsonyabb orr és valamilyen aláfutás-gátló lehetne a megoldás.

Az ütközés minden szögből