Sebesség - Elméletben 420 km/órás sebességet is el lehet vele érni, de a alapesetben a Chiron csupán 380-nal tud menni, itt leszabályoz az elektronika. Ha ez nem lenne elég, egy varázskulccsal kiiktatható a korlátozás, de ehhez spéci, nagy odafigyeléssel centrírozott kerekekre van szükség. Sebességmérője biztos, ami biztos alapon 500-ig van skálázva.

Motor – Kezdjük a W16-os-es, bő nyolcliteres motorral, négy feltöltővel. Ez 1500 lóerős csúcsteljesítményt képes leadni, legnagyobb nyomatéka pedig 1600 Nm.

Váz – Különleges autónak az alváza sem egyszerű, a Chiron szendvicsszerkezetű szénszálas anyagból készült mag köré épül. A valószínűtlenül masszív alkatrészt nem dobják csak úgy hirtelen össze, hanem négy héten keresztül készül.

Hűtés – Több hűtő van benne, mint a sarki hentesboltban. Összesen 10 darab hőcserélővel fűti a külvilágot, vízpumpája percenként 800 liternyi vizet küld át a rendszeren.

Fogyasztás – Motorja percenként 60 ezer liter levegőt fogyaszt. A gázpedált a padlóig nyomva az autó 100 literes tankja 9 perc alatt fogy ki teljesen. Ez három perccel rövidebb idő, mint amennyi a Veyronnak kellett a tank kiszárításához.

Ár – Az alap Chiron 2,4 millió euróba kerül , ez mai árfolyamán átszámolva 310 millió forintba kerül. Ebből több, mint 50 darab, közepes felszereltségő VW Golfot lehet venni.

Vásárlóközönség – az nem annyira meglepő, hogy Bugattit nem vásárolnak szegény emberek. De az már igen, hogy állítólag az átlag Bugatti vásárlók 4 házat, 3 helikopter egy jachtot, magánrepülőt és 42 másik autót tudhatnak magukénak.

Környezetvédelem – Összesen hat katalizátor próbálja meg kiszűrni a káros anyagokat a Chiron kipufogógázaiból. A katalizátorok hasznos összfelülete meghaladja 230 ezer négyzetmétert. Kipufogóból hatot találni rajta, négy középen, egy-egy pedig jobb- és baloldalon található, amik a diffúzornak segítenek be leszorító erőt termelni

Embléma – Drága autónak nem lehet filléres, fröccsöntött műanyag emblémája, így a Bugatti ezüstből, kézi munkával készülő emblémát illeszt a hűtőrácsra. Ha valaki lecsórja róla, akkor a tulaj 500 dollár körüli áron jut hozzá a pótláshoz.

Limitált széria – Összesen 500 darabot terveznek belőle legyártani, eladni. Jó hír, hogy ennek a fele már elkelt. Vagy lehet, hogy ez a rossz, nem tudjuk. Bár valószínűleg a „széria” kivitelen túl, lesznek még különleges kiadások is szép számmal a Chironból.