1. „Közeli barátoktól vásároltam a minap egy gyönyörű Audi A6-os kombit. Előző gazdája meglehetősen finnyás ember hírében áll, így rendesen gondozta a kocsit, nem is tartottam semmilyen meglepetéstől, amikor első alkalommal szervizbe vittem” – idézi olvasóját a Jalopnik.

Annál nagyobb volt a sokk, amikor az ismerős család egy éve eltűnt macskájának a holttestét szedték ki a kocsiból a szerelők. Az Audi új tulaja természetesen értesítette az állatot sokáig kereső, majd a hír után gyászoló barátait.

cica

Ez még illusztráció, lejjebb valódi fotók következnek

2. Az autós híreket szedőkanállal fogyasztók nyilván tudják, hogy nemcsak a cicák kedvelik az autók meleg rejtekhelyeit, hanem az ilyen-olyan hüllők is. A CNN alábbi videóján talán minden idők egyik legnagyobb kígyója tekinthető meg, amely valaha motortérbe mászott.

Szerencsére sztorit is csaptak hozzá. Eszerint, amikor bizonyos Ben Mostert és családja új házat vásárolt Zimbabwében, az előző tulaj figyelmeztette őket, hogy egy hatalmas piton éli napjait az ingatlan környékén, ő például rendszeresen találkozik vele. Az új lakókat ez nem tántorította el, hiszen Afrikáról beszélünk, ahol majmok lopkodják a kisbabákat a hátsó udvarból (ismerősöm valódi sztorija), ezért a bátor Mostert elhatározta, hogy megkeresi a kígyót, és mivel jó fej, elviszi a ház közeléből a természetbe. Egyébként is jobb a békesség.

Nem kellett sokáig várnia, pár nappal később a szörny maga kúszott be autója motorterébe. Amint felfedezte, Ben bepattant Ford kisteherautójába, és elindult, hogy oda vigye a jól megtermett kígyót, ahová való. Mikor már elég messze járt a településtől, megállt és felnyitotta a motorháztetőt, ahol az állat addig melengette magát. Láthatóan nem zavarta a kilométereken át tartó zötykölődés.

3. Itt van ez a valaha sportosnak mondott Toyota MR2, drága kollégánk is küzd egyik utódjával (mert ugye tuningból sosem elég), ez a régebbi viszont komoly mennyiségű kutyaeledellel került konfliktusba. Amint látják, a középmotoros japán hűtését a hátsó kerekek előtti nyílások segítették, amelyekben a 2000 dollárért vásárolt 1991-es évjáratú autó gazdája – állítása szerint – rengeteg száraz kutyatápot talált. Ott, bent, a nyílások mögött.

mr2

2-3 kiló simán befér

Hogy került oda? Régi bejegyzés jut erről eszembe egy high end fórumról. A milliós hangsugárzó tanácstalan tulajdonosa ahhoz kért ötletet audiofil sorstársaitól, hogy miként tudná kibányászni a basszreflexnyílásból a kisfia által oda bedugdosott legódarabokat. Talán itt is egy aranyos kölök játszadozhatott.

4. A fegyver viszont már nem annyira jópofa dolog. Nem tudni, hogy milyen autóban találta meglepett új tulajdonosa az alábbi pisztolyt, a Car Throttle cikke csak a fotót közölte. Volt pár lőszer is mellette.

fegyver

Ön mit tenne vele?

5. Sokkal békésebb sztorival szolgált Gajdán Miklós kollégám bájos 850-es Fiatja, amelynek restaurálásáról itt és itt és itt olvashatnak élvezetes beszámolókat. A közel ötvenesztendős négykerekűt immár zuglói garázsában túrta át alaposabban Miki, amikor örömére eredeti, olasz feliratos elakadásjelzőt, és több célszerszámot talált a kocsiban, valamint egy titokzatos fekete mappát.

fiat 1000x700

Pedáns ember a jelenlegi tulajdonos

Innentől idézem őt. „Felcsillant a szemem: no, most mindent tudni fogok az autóról, mert amilyen gondosnak tűnt az egyéb jelekből az eredeti tulaj, biztos mindent felírt. Tudni fogom, mennyit fogyasztott nála az autó, mikor cseréltek gyertyát, cseréltek-e egyáltalán vezérműláncot, és a többi és a többi. Kinyitottam a mappát, és mit találtam benne? Recepteket: kolbászét, krémes krémét.”

fiat 1000x700 2

Hallott már valaki a krémes krémről?

6. Több évtizedes recepteket bizonyosan gusztusosabb az első ülés alól kihúzni, mint az előző tulajdonos fogát. Igen, a szájából kiesett fogát. Egy E30-as BMW tulajdonosa osztotta meg a Jalopnikkal a csajától érkezett, rövidsége ellenére minden lényeges információt tartalmazó sms-t: „Találtam egy fogat az új kocsidban.”

Szerencsére nincs kép a szerzeményről.

7. Ezt a sztorit viszont teljes szépségében megmutatják az alábbi fotók, ugyan kissé bizarr látvány 14 év elveszett tárgyait együtt látni a felhajtott hátsó ülés alatt, meg még amit az első alól kivakart a megvásárolt autó gazdája az első garázsszerviz idején.

s 1000x700 1

A “PEZetter503″ néven regisztrált Imgur-felhasználó szorgosan kattintgatott, majd a végső, alapos kézmosás előtt rendszerezte is a kincsnek nem éppen nevezhető talált tárgyakat.

s 1000x700 2

A hátsó ablakmosó csövének keresése közben bontott meg néhány elemet, ekkor fedezte fel a töméntelen mennyiségű szemetet.

s 1000x700 3

Sok ideje lehetett, listát is készített: 11 dollárnyi aprópénz, 3 darab elem, toll, ceruza, lakáskulcs, mp3-játszó, két fésű, piros és fekete műanyagdarabok, számtalan bolti nyugta és egy középiskolai osztályozólap.

s 1000x700 4

8. Nemrég testvérlapunkban, az Autó Magazinban beszélgettünk egy álomszép F40-es tulajdonosával, aki számos kellemes történettel szolgált Ferrarijáról. A 74 éves úr még 1991-ben vásárolta a kor ikonikus szupersportkocsiját, ami után egy évvel már javítani kellett az ajtaját. A düsseldorfi márkaszervizben gyorsan lekapták a borítást, ami mögött egy üres sörösüveget találtak. Manfred bácsi első tulaj volt, így kizárásos alapon a palackot csak egy szerelő rakhatta be oda a szesz elfogyasztása után.

u-ferkaJÓ

Ha ön alkoholista Ferrari-munkás lenne, hová rejtené a piásüveget?

9. Ezek után evezzünk síkosabb területre, habár ha csúszott volna, nem írhatnánk arról a vibrátorról, amely egy hölgy autójából került elő. Lustasága miatt igencsak kellemetlen perceket élhetett át az autós, ugyanis egyszer csak becsődölt neki az első ülés motoros mozgatása, és ahelyett, hogy benézett volna alá, elvitte szervizbe.

Nos, ott készítette a szerelő ezt a fotót az ülés alá szorult műpéniszről.

vibrátor 1000x700

Kisebb szerszám felett simán elgurult volna az ülés

Nehéz elképzelni kínosabb pillanatot annál, amikor az autója „megjavításáért” fizető hölgy megkérdezte boldogan, na, és mi volt a probléma? Amire nyilván az igazságot kapta cserébe.

Nehéz lenne elképzelni, de fölösleges.

10. Egy huszonéves kínai nő ugyanis olyat talált saját Opel Astrjában, ami minden más sztorit felülír.

Ting Szu az ikertestvérét fedezte fel a kocsiban.

Ráadásul anyaszült meztelenül.

Amint az ő férjével szeretkezik.

Mindezt egy parkolóban.

Amikor rájuk nyitotta az ajtót, úgy meglepődtek a házasságtörők, hogy hirtelen kiugrottak a kocsiból, mire a megcsalt feleség meg behuppant, és magára zárta az autót. Ekkor készítették a járókelők az alábbi fotókat a húgáról és a férjéről.

W 1000x700

w 1000x700 2

Biztosak vagyunk benne, hogy olvasóink is találtak már furcsa dolgokat a saját autójukban – ide várjuk a sztorikat: auto@vezess.hu