A kocsi az X1-es keresztmotoros, alapértelmezésben fronthajtású moduláris platformjára épül, de egy kicsit nagyobb és sokkal érdekesebb a már ma is kapható kompakt crossovernél. A koncepció ugyanis olyan formai újításokat villant meg, amelyek az elkövetkező frissítéseken, bemutatókon alighanem végigvonulnak majd a teljes BMW palettán.

BMW-Concept-X2-1

Ez lesz az új BMW-k új hűtőmaszkja

A párizsi autó olyan új dizájnelemekkel kezdi megbarátkoztatni a nagyérdeműt, mint a C-oszlopra kerülő embléma (tetszenek emlékezni ez E9-es modellre? Itt megnézheted melyik az!), a kicsippentett sarkú, szögletesebb vesemaszk és az i8-ról, 7-esről a kisebb BMW-kre is megérkező lézerfényszóró. Egyelőre nem tudjuk, hogy a kocsi tetején a szokásoshoz képest fordítva álló cápauszony-antenna szándékosan került fel így az X2-re, vagy valaki véletlenül ragasztotta fel menetiránynak háttal – mindenesetre érdekes.

 

BMW-Concept-X2-3

Ezek a kerekek, a kilincs nélküli ajtók, a pici tükrök nyilván nem lesznek ott a szériamodellen

BMW-Concept-X2-4

A tetőn hátrefelé nyilazva áll az antenna – véletlen? Aligha!

Az X2, mint valódi, megvehető, szériagyártású autó valamikor 2018 elején érkezhet meg az európai piacokra. Motorizációról, árakról nyilván még semmit sem tudunk, de nem kell nagy vátesznek lenni ahhoz, hogy megjósoljuk: drága lesz, konnektoros hibrid is lesz belőle és a márka legújabb vezetéstechnikai asszisztenseit is megkapják majd vele a vevők.