Hat autóval készül szeptemberi Párizsi Autószalonra a Maserati. A cég vevőinek kiküldött elektronikus beharangozó anyagból kiderül, hogy a már ismert modellek mellett egy világpremier is szerepel standjuk attrakciói között.

Ilyennek képzeli egy grafikus az autót

Ilyennek képzeli egy grafikus az autót

Ilyennek képzeli egy grafikus az autót


A pletykák szerint az újdonság egy sportkocsi-tanulmány, amely nyomán két év múlva készül el a sorozatgyártású változat. Egyes feltételezések szerint az autó ugyanarra a KTM által fejlesztett karbon padlólemezre épül, mint az Alfa Romeo 4C. A Maserati is kétüléses lesz és a motorja is az utasok mögé, középre kerül, de mégis egész más autó születik.

A karosszéria a 4C-nél látotthoz képest nyúlánkabb, GT-sebb lehet, miközben a motorja is erősebb, az utastér pedig luxuskivitelű. A feltételezések szerint GranSport néven futó sportkocsiba V6-os benzinmotor kerül. A duplaturbós motort a Ferrari fejleszti, teljesítménye eléri a 450 lóerőt. A sebességváltója szintén Maranellóból érkezhet, hétfokozatú duplakuplungos automata.

A nagyjából 1200 kilósnak elképzelt sportkocsi 4 másodperc alatt gyorsulhat majd 100 km/órára, a végsebessége pedig 310 km/óra lehet. A legújabb szigonyos modell ára 25-30 millió forint környékéről indulhat.

Sűrű program vár a következő években a Maseratira, hiszen rövid időn belül jön a Quattroporte pótlására kidolgozott kisebb és nagyobb szedán, illetve a Porsche Cayenne ellenfelének készülő szabadidő-autó is.