Exkluzív estélyre voltak hivatalosak tegnap este a Ferrari kereskedői és partnerei. Maranellóban a gyárban leleplezték az olasz sportkocsigyár legújabb modelljét, miközben vele egy időben Santa Monicában is zajlottak az események. Mi, halandók pedig videoközvetítésen nézhettük a rendezvényt, ahol bemutatkozott a Ferrari California.

A meghívottak végigsétáltak a vállalat vadi új, hipermodern, a California összeszereléshez épített gyártósorai között. Persze nem hiányoztak a Forma-1-es csapat vezetői és versenyzői sem. Felipe Massa magával hozta a rendezvényre a feleségét, míg Kimi Räikkönen illetve Schumacher egyedül érkezett.

Több mint 1000 vendég volt

Több mint 1000 vendég volt

Több mint 1000 vendég volt


Az előtérben a riportereknek Massa elárulta, már volt alkalma kipróbálni a Californiát, amely remek vezetési élményt nyújt és igazán kényelmes. A Forma-1-es csapat vezetője, Stefano Domenicali pedig úgy nyilatkozott, a vevők minden bizonnyal nagyon elégedettek lesznek az autóval, hiszen a versenyrészleg együtt dolgozott az utcai autók fejlesztésére szakosodott csapattal. Michael Schumacher tapasztalatai és tanácsai pedig biztosítják, hogy a Forma-1 élménye megjelenjen a Californiában.

Nem vitték túlzásba a show-t, miután levetítették a hollywoodi rendező, Michael Mann által rendezett új reklámfilmet, az F1-es pilóták illetve Schumacher az anyósülésen Montezemolóval bevezettek egy-egy autót a nézők közé.

Kalifornia kormányzója nyitott az amerikai eseményt

Kalifornia kormányzója nyitott az amerikai eseményt

Kalifornia kormányzója nyitott az amerikai eseményt


Beszédében Montezemolo köszönetet mondott a partnereknek – szigorúan nem beszállítók -, dicsérte dolgozóit, a versenycsapatot és külön a pilótákat, megemlékezett a nemrég elhunyt Andrea Pininfarináról illetve az amerikai F1 világbajnokról, Phil Hillről és persze az autót sem hagyta ki.

Szerinte a California olyan akár egy csinos nő, csodaszép, műszakilag viszont tüzes, mert az emberek véréből, lelkesedéséből született és nem olyan, mint a konkurenciáé, azaz a technológia nem kell, hogy hideg, rideg legyen.

A poént azonban a végére hagyta: elküldte Massát és Raikkönent aludni, mert már későre járt, viszont Schumachernek, akinek már nem kell versenyeznie, megengedte, hogy maradjon, miközben a vendégeket meghívta egy kis vodkára és grappára.