Új családi egyterűvel jelentkezik a SEAT 1

Új családi egyterűvel jelentkezik a SEAT

Várhatóan a Párizsi Autószalonon mutatja be a SEAT új kombiját vagy egyterűjét, amely az év végén illetve jövő tavasszal kerül forgalomba Európa országaiban. Bár a kocsi eltér az Altea és a Toledo modelltől, az Altea XL nevet kapja majd. A hírek szerint azért, mert a Toledo megváltozik.

Úgy tűnik, a SEAT is felismerte, hogy a Leon-, Altea-, Toledo-klónok mellett szükséges lenne egy hagyományosabb modell is, ezért a jövőben a Toledo ismét limuzin karosszériát kaphat. Bár a jelenlegi Toledo hosszabb, mint az Altea, csak csomagtartóban nyújt többet annál.

Az Altea XL-be nem kerül harmadik üléssor, egyszerűen az Altea kombiváltozatáról van szó. Azautót a Toledóból alakították ki, csak elhagyták a hátuljáról a csomagtérajtó pukliját, s kiegyenesítették a jármű hátulját. A legnagyobb újdonság, kapaszkodjunk meg, a hátsó lámpatest lesz. A csomagtartó nagyot nő, alaphelyzetben 532, az ülést a 14 centis sínen előrehúzva pedig 635 literes.

102 vagy 150 lóerős benzines és 105, 140 illetve 170 lóerős dízelmotorokkal lehet majd leteperni a Balatonra. A hagyományos váltók mellett DSG is lesz, a kétezres FSI benzines pedig kizárólag Tiptronic automatával lesz kapható.