A Ford Super Duty csal első ránézésre hétköznapi pickup, és most nem a teherbírásáról, vontatási képességeiről beszélünk. A 2017-es modellben debütál ugyanis a Ford szabadalmaztatott, széthúzható pohártartója.

Elég egy mozdulat, és máris négy palack, kávéspohár vagy mobiltelefon fér el a két első ülés között – ne feledjük, hogy a pohártartót a legtöbben nem rendeltetés szerűen, azaz általános tároló, kacatgyűjtő helyként használják.

Extrém pohártartót fejlesztett a Ford 1
Extrém pohártartót fejlesztett a Ford 2

Ez a négyes azonban még semmi: az autóban ugyanis további hat, hagyományos pohártartót is kialakítottak. Végső soron a brigádoknak el kell helyezniük valahol a védőitalt.

A Ford F-450 Super Duty amúgy egyéb, fent említett képességei miatt is figyelmet érdemel: 14,6 tonnát vontathat, a járműszerelvény megengedett legnagyobb össztömege meghaladja a 18 tonnát. A széria teherbírása is lenyűgöző: az F-350 Super Duty platóját 3,4 tonnányi áruval pakolhatjuk meg. Mindezt a 95 százalékban ultra nagy szakítószilárdságú acélból készült, elődjénél 24-szer merevebb alváznak köszönheti az autó, amelynek minden kivitelében egy új fejlesztésű 6,7 literes, V8-as dízelmotor állítja elő a 440 lóerős csúcsteljesítményt és a felfoghatatlan 1254 Nm nyomatékot.

17FordF450Platinum_2399_HR