A szilícium-völgyi Palo Altóban székelő WeFuel megteremtette “a tankolás Uberjét”, a startup egy olyan okostelefonos alkalmazással állt elő, amellyel házhoz – vagy bármilyen helyszínre – kérhetjük az üzemanyagot.
Az app a benzinkútra tett kitérőket időpocsékolásként, nemszeretem feladatként kezelőket célozza: a rendelés leadása – a kívánt üzemanyag kiválasztása, fizetés – után ugyanis fél órán belül a kliens által kért helyszínre viszi a benzint/gázolajat egy kisteherautó, amiből aztán a jármű gazdája jelenlétében percek alatt meg is történik a feltöltés.
Utálsz tankolni? Erre is van app! 1
Utálsz tankolni? Erre is van app! 2

Utálsz tankolni? Erre is van app!

Utálsz tankolni? Erre is van app! 5
Utálsz tankolni? Erre is van app! 6
Fotó megosztása:
Utálsz tankolni? Erre is van app! 7


“A technika átalakította az életünket, de az üzemanyagot ma is ugyanúgy vásároljuk, mint 100 éve. Rég itt volt már az ideje, hogy újabb kényelmi szintre lépjünk, de a benzinkutak biztonságos, menedzselhető kiváltásának technológiája nem egyszerű. A mi megoldásunk a lehető legmagasabb színvonalat kínálja mind a kiszolgálás, mind a biztonság terén” – magyarázza a WeFuel CEO-ja, Ale Donzis.
Bár vannak vészhelyzetek, amikor tényleg jól jöhet az ilyen szolgáltatás, azért nem szabad megfeledkezni arról, hogy az üzemanyag szállítgatása pénzbe kerül és főképp plusz üzemanyag elégetésével jár, így ha modernnek modern is a megoldás, zöldnek a legkevésbé sem tekinthető.
A WeFuel egyelőre iOS-es okoseszközökre kínálja az alkalmazást, de már dolgoznak az androidos változaton is, sőt, fejlesztik a technológiát, amely később lehetővé teszi a tulajdonos jelenléte nélküli tankolást is.
A WeFuel szolgáltatása pillanatnyilag Palo Altóban és Menlo Parkban elérhető, a tervek szerint idén terjesztik ki San Franciscóra, majd 2017-ben a teljes régióra.