Míg néhány éve még újdonságnak számítottak a tolatókamerák vagy a hibrid meghajtású autók, ma már inkább a vezetési szokásainkat megtanuló, és ahhoz alkalmazkodó útvonaltervezés érdekli a kényelmet kereső autósokat. Egy-egy autós kütyünél ma már fontos, hogy minél több vezetést megkönnyítő funkcióval bírjon, időt és pénzt takarítson meg használójának.


Erre nyújt egy megoldást a Mio Combo 5207 LM készülék is, mely extra funkcióival valódi forgalmi asszisztensként felel a vezetés közben felmerülő helyzetekre.
A Mio Combo bármilyen autóba utólag felszerelhető, tudását tekintve pedig Az intelligens rendszer ráadásul fejlődőképes: vezetési szokásaink megtanulásával, valós idejű forgalmi információkkal, folyamatosan frissülő sebességmérőkamera-adatbázissal és élettartamig szóló térképfrissítést is kínál. 
A legújabb idei frissítés során 44 európai ország térképére összesen közel 90,000 extra kilométer került fel, Magyarországot már 100%-ban lefedi. Nemzetközileg több, mint 270,000 hasznos hely és érdekes pont (POI) megjelölésével bővült a repertoár, melyek között magyar érdekeltségűek is szép számmal akadnak.
A hazai autósok körében is terjedő fedélzeti kamerák folyamatos képfelvétel mellett minden úton történt eseményt rögzítenek – a felvételek amellett, hogy megóvnak a biztosítási csalások és cserbenhagyásos koccanások felesleges komplikációitól, akár örök emlékként is szolgálhatnak legszebb útjainkról, melyeket villámgyorsan megoszthatjuk online.
Navi, asszisztens és dashcam egyben 3


A hagyományos értelemben vett GPS-feladatok mellett a Mio kényelmi extrákat is kínál, a vezetési szokások rögzítésével egy idő után azoknak megfelelő útvonalakat ajánl a cél elérésére. Intelligens tervezőszoftvere emellett a napszak, forgalom zsúfoltsága vagy akár a valós időben érzékelt lezárások alapján is felülbírálhatja az eredeti tervet. Az útvonal meghatározása után is segít: a kereszteződések 3D-s előnézete, a besorolásnál segítő forgalmi sávasszisztens, illetve a cél közelében fellelhető parkolóhelyek kijelzése is szerepel a repertoárban.
A Mio Combo készülékei a jövő héten kerülnek a magyar piacra.