Novemberig újabb tíz utcában, illetve utcaszakaszon vezetik be a ferdén tolatva parkolási módot a fővárosban, a kétirányú kerékpáros behajtás kijelölésével egyidejűleg.

Még több fejlesztés a bringásoknak 1
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint a változás a Jókai utcát, a Podmaniczky utca Bajcsy-Zsilinszky utca-Teréz körút közötti szakaszát, a Vörösmarty utca Podmaniczky utca – Király utca közötti szakaszát, a Rippl-Rónai utcát, a Benczúr utcát, a Király utca Teréz körút – Akácfa utca közötti szakaszát, a Péterffy Sándor utca Rottenbiller utca – Cserhát utca közötti szakaszát, valamint a Murányi utca, az Alsó erdősor utca, valamint a Huszár utca egy-egy szakaszát érinti.

A ferdén tolatva parkolást a kétirányú kerékpározásra megnyitott egyirányú utcákban alkalmazzák, mert ez – a tapasztalatok szerint – nagyobb biztonságot jelent a közlekedők számára. A gépjárművezetők induláskor helyzetükből adódóan mindkét irányban belátják azt az útszakaszt, ahova kihajtani készülnek, így a kerékpárral közlekedőket is jobban észreveszik.

 A BKK tájékoztatása szerint emellett folytatják a belváros komplex kerékpárosbarát fejlesztését, amely kilenc kerületre, összesen 30 fő- és gyűjtőútszakaszra terjed ki, ezen belül 11,5 kilométer kerékpársávot, 13 kilométer kerékpáros nyommal megjelölt útszakaszt érint, továbbá 64 egyirányú utca megnyitását és 1600 férőhelynyi kerékpártámaszt kihelyezését jelenti.