A hét végén debütál Európában a Honda Prelude Concept, a gyártó azonban nemcsak a jól csengő nevet harangozta be, hanem néhány fényképet is közzétett az egykori ikonikus kupé utódjáról.

A Prelude Japánban 1978-ban mutatkozott be, mint az Accord hangolásában és dizájnjában egyaránt sportosabb testvérmodellje.

Legendás típus tér vissza Európába 1

Egy évvel később Európába is megérkezett az autó, amely aztán öt generáción át vezetett be előremutató technológiai megoldásokat. Utoljára 2001-ben készült Prelude, azaz pont annyi idő telt el a nyugdíjazása óta, amennyi ideig az öt szériát gyártották. Ez azonban nem csökkenti annak a jelentőségét, hogy hamarosan visszatér Európába, méghozzá hibrid hajtáslánccal.

Legendás típus tér vissza Európába 53

A tanulmányautó, amely a július 11-én induló Goodwoodi Sebességfesztiválon tartja európai premierjét, már tavaly ősszel bemutatkozott Tokióban. Akkor semmit nem árultak el róla azon kívül, hogy belső égésű és elektromos motor egyaránt lesz benne; bízunk benne, hogy egy hét múlva már okosabbak leszünk.

Legendás típus tér vissza Európába 54

Érdekesség egyébként, hogy a Honda alig valamivel korábban kezdett el hibrideket gyártani, mint hogy kivezette a piacról a Prelude-öt: 1999-ben mutatkozott be az eredeti Insight, 2003-ban a Civic IMA, majd jött a CR-Z, az első Jazz hibrid, az új generációs, három hajtó villanymotort alkalmazó, 581 lóerős NSX.

a videó a hirdetés után indul

Ma a márka teljes kínálata villamosított, azaz amelyik típus nem akkumulátoros elektromos, abban hibrid hajtáslánc dolgozik.

Legendás típus tér vissza Európába 55

Honda Insight, Honda CR-Z, Honda Prelude Concept, Honda NSX, Honda Prelude Mk1