Megszerették a fővárosiak, ezért véglegessé teszik a Határ úti aluljáró felújításakor (eredetileg) ideiglenesen kialakított gyalogos-átkelőhelyet az Üllői úton – írta a pénteki, a Vezessnek is eljuttatott közleményében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Az Üllői úti zebrát 2022 októberében létesítették, azzal viszont, hogy megmarad, akadálymentesen és gyorsabban lehet megközelíteni a metróhoz vezető aluljáró bejáratát, valamint a Vak Bottyán utca irányából a buszvégállomást, továbbá a 42-es és az 52-es villamos végállomását.

A szakemberek június 24-én, hétfőn kezdik a zebra véglegesítéséhez szükséges, szegélyépítési, közműfejlesztési és útburkolat-javítási munkákat.

Hogy minél kevésbé akadályozzák a közúti forgalmat, ezek főleg csúcsidőszakon kívül, valamint éjszakánként járnak majd ideiglenes forgalmi korlátozásokkal: az ilyenkor szükségszerű sávlezárás és 30 km/órás sebességkorlátozás miatt a BKK a közlekedők fokozott figyelmét kéri.

Várhatóan július 29-ig, azaz a kivitelezés befejezéséig nem használhatják a gyalogátkelőt az arra járók, így addig az aluljárón keresztül, valamint az új liftek segítségével közlekedhetnek a végállomások között.