Csakúgy, mint az előző években, idén is megszervezi – szakmai támogató partnerei bevonásával – a „Közlekedik a család” nevű közlekedésbiztonsági vetélkedőt az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága. Bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező család nevezhet a versenyekkel, azokkal a feltételekkel, hogy legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás jogosítvánnyal és 6-17 év közötti gyerek(ek)et nevelnek – olvasható a Police.hu-n megjelent felhívásban.

A korábbi visszajelzések arra ösztönözték a szervezőket, hogy az idén április 27-e és június 8-a között, húsz helyszínen – a főváros mellett a vármegyék székhelyein –bonyolítsák le a vetélkedősorozat területei versenyeit. A korábbi vetélkedőkön családok százai vettek részt, és ezúttal is érdemes lesz nevezni, mivel a verseny fődíja egy vadonatúj Škoda Scala.

Keni-vágja a KRESZ-t a család? Új autót nyerhettek 1

A Közlekedik a család c. vetélkedősorozat idei felhívása. (Fotó: Police.hu)

Ugyanakkor a családok mellett a legeredményesebb oktatási intézményeket is díjazzák: azok az iskolák, amelyek a vetélkedőn a legtöbb családdal vesznek részt, az alábbi díjazásban részesülnek:

  • a(z) 1. helyezett iskola 500 ezer forint értékű tan- és sportszert,
  • a(z) 2. helyezett iskola 300 ezer forint értékű tan- és sportszert,
  • a(z) 3. helyezett iskola 100 ezer forint értékű tan- és sportszert kap.

A versenyről bővebb információk az esemény oldalán találhatóak.