Kalandosan alakult a Lamborghini Urus következő, a jelen állás szerint a 2025-ös modellévben érkező generációjának tesztvezetése Németországban: a helyi rendőrök megállították az álcázott köntösbe csomagolt SUV-t a Nürburgring közelében.

Több helyszíni lesifotó kíséretében arról számolt be a Carscoops, azt kifogásolták a hatóságok, hogy csak egy rendszáma volt a Lamborghininek, az is hátul. Ez más országokban, többek között Olaszországban sem jelent különösebb problémát, ezt illetőleg azonban szigorúbbak a német előírások. Mindenesetre a rendőrség közbeavatkozása lehetőséget biztosított a kémfotósoknak arra, hogy lecsapjanak, így jóval annak bemutatása előtt lelepleződött az új Urus.

Ugyanakkor az álcafestésnek köszönhetően rejtve maradtak a lökhárító finom vonásai, a Lamborghini pedig mostanáig szinte semmit nem árult el megújuló SUV-járól, csupán annyit, hogy plug-in hibrid hajtással is elérhető lesz.

Ehhez várhatóan a Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid technikáját veszi kölcsön, amit annak esetében egy ikerturbós V8-as benzinmotor, valamint egy villanymotor és egy 25,9 kWh-s akkumulátorpakk alkot – a Porsche SUV-jának esetében a rendszerteljesítmény 739 lóerő, ehhez 949 Nm-es nyomaték párosul. Ezzel párhuzamosan arra készül a Lamborghini, hogy idén a teljes felhozatalával elindul az elektrifikáció felé, így a megújult Urus mellett a Revuelto, valamint a Huracán közelgő utódja, a Temenario is tisztán elektromos változatot kap.