Első fokon a Nyíregyházi Törvényszék a vádlottat több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt öt év börtönbüntetésre, öt év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint hét évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélőtábla a szabadságvesztés végrehajtási fokozatában változtatta meg az elsőfokú ítéletet. A vádlott büntetését fegyházban rendelte végrehajtani, egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Egy szabolcsi kisvárosban 2020 decemberében a sértettek a hulladékszállító teherautóval munkájukat végezték. A szemétszállítóval szemközti sávban haladt a vádlott, aki annak érdekében, hogy a sértett az úttesten áthúzhassa a kukát, lefékezte autóját. A gesztust értékelve a sértett odaintett neki, ám a vádlott a jelzést félreértette, bántó szándékot vélt felfedezni benne. A vádlott kiszállt a kocsijából, a sértettet földre vitte, több alkalommal megütötte, ezt követően a helyszínről elhajtott.

Miközben a sértett és társai telefonon rendőri segítséget kértek, a vádlott visszatért, és 30-35 km/h-s sebességgel a kukásautó mögött várakozó négy személyre rántotta a kormányt.

Közülük hármat álló helyzetben elütött, míg egynek sikerült a kocsi elől elugrania. A három sértett ugyan nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban a súlyosabb, akár halálos kimenetel csak a vastag, télies ruházatuk miatt és a szerencsének köszönhetően maradt el – állapította meg a bíróság.