A helyszínre érkezett két rendőr autójóval öt méterre állt meg a férfitól április 8-án. Életük kockáztatásával felhívták magukra a férfi figyelmét, majd felszólították arra, hogy dobja el a fegyvert. Az elkövető ennek nem tett eleget, és a fegyvert az egyik rendőrre irányította úgy, hogy közben a távcsőbe nézett, majd azzal követte a járőr mozgását.

A rendőr erre kitérő mozdulatot tett, majd váratlanul megközelítette a férfit, megragadta a fegyver csövét, azt felfelé tolta és járőrtársa közreműködésével az elkövetőt megbilincselte – ismertette a főügyészség.

A megalapozott gyanú szerint az ötvenes évei elején járó ittas férfi egy engedély nélkül tartott, lőfegyvernek minősülő kispuskával legalább tíz percen keresztül veszélyeztette az autóval közlekedőket, valamint a rendőrök életét és testi épségét. A puska üzemképes volt, a benne lévő lövedékek használat esetén élet kioltására alkalmasak lettek volna.

A nyomozó ügyészség a fegyvert lefoglalta, a férfit őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki fegyveresen elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt, majd indítványozta letartóztatását.