Ultraerős gyorstöltővel frissítette legerősebb töltőcsaládját a Siemens, a 2021-ben piacra dobott készülék legújabb változata már 400 kW-os teljesítményre képes. Kapacitásának köszönhetően leginkább autópályák és elektromos kamionok töltőoszlopaként válhat a mindennapi mobilitás részévé.

Tikkasztó hőség? Az új csúcstöltőnek nem gond 1

Fotó: Siemens

Speciális, diszpenzeres kialakítása lehetővé teszi, hogy a töltő akár 40 Celsius-fokos hőségben is teljesítménycsökkentés nélkül működjön – írja közleményében a Siemens. Négy egyenáramú töltőkarral látták el az oszlopot, így egyidejűleg több járművet is képes tölteni – miközben a rendelkezésre álló teljesítményt a szoftver dinamikusan osztja meg –, így a fenntartható működés helytakarékossággal párosul.

Tikkasztó hőség? Az új csúcstöltőnek nem gond 2

Fotó: Siemens

Az „úttörőnek számító fejlesztés” mellett többféle fizetés opció is integrálható a Siemens Sicharge-rendszerébe, a töltők pedig a többnyelvű, érintőképernyős kezelőfelületről irányíthatóak. Az előző, 300 kW-os teljesítményű gyorstöltőből tavaly nyáron gyártották le az ezredik darabot a Siemens lipcsei üzemében, de már az új modell is rendelhető a hazai piacon.