Szemünk láttára zajlanak változások az autószektorban, sorra dőlnek meg dogmák, amelyek szerint az autóipar és az autókereskedelem az elmúlt évtizedekben működött. Elég, ha csak a német autóipar gyengélkedésére, a kínai autóipar európai megindulására vagy az Európai Unió 2035-ös belső égésű motorok kitiltására vonatkozó szabályára gondolunk. Ezek egyenként is érdekes témák, de hamarosan egy konferencián összekötve hallhatsz róluk.

Április 11-én a MOL Campusban rendezik a Budapest Automotive Summitot (BAS). Az autókeresekedelmi konferencia a szervezők terve szerint az autók értékesítésével foglalkozó közösség számára  szeretne egy mellébeszéléstől mentes, a jövő ködét némileg eloszlató szakmai fórum lenni. Hasznosítható információkra és inspirációra számíthatnak azok a szakemberek, akik a nehézségek ellenére is az autókereskedelemben látják maguk és a vállalkozásuk jövőjét.

A Budapest Automotive Summit fővédnöke, Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, aki a nyitó előadást is tartja. A gazdasági szakember mellett a konferencia előadóiként hazai szaktekintélyeket és véleményvezéreket hallgathatnak meg a fórumra látogatók.

  • Budapestre érkezik a Brüsszelben élő Dr. Feledy Botond külpolitikai elemző, aki előadásában az európai autóipar előttünk lévő kilátásait elemzi a polikrízis és az európai politika fókuszából.
  • A McKinsey & Company nemzetközi tanácsadó cég elhozza legfrissebb globális autóipari tanulmányát, melyben részletesen bemutatja a válaszút előtt lévő szektort.
  • Szörényi András a Vezess újságírója arra vállalkozik, hogy számba veszi a kínai autómárkákat, bemutatva az ázsiaiak nagy világhódító törekvését. Előadásából arra is választ kaphatunk hogyan is állnak a kínai márkák Európában. 
  • Ezen túlmenően a piac reprezentánsai kerekasztal-beszélgetéseken elemzik a hazai autókereskedelem helyzetét, illetve bemutatják a legfrissebb használt autó trendeket, változásokat is.

Letarolják a kínai autók Európát? 1A Budapest Automotive Summit, Bujáki Zsolt, autóipari kommunikációs szakember ötlete alapján jön létre. „Tavaly novemberben kezdtem el a BAS szervezését, többek között azzal a céllal, hogy a magyar konferenciapiacon elsőként tudjak létrehozni egy deklaráltan független autókereskedelmi fórumot, amely megjelenésben, résztvevői minőségben és nem utolsósorban előadói fronton is mértékadó, etalon rendezvény legyen” – mondta el Bujáki Zsolt.

A programok és az előadók folyamatosan bővülő listája az esemény honlapján, www.automotivesummit.hu-n követhető.