Egy büntetett előéletű férfi jelentős összegű kölcsöntartozást halmozott fel egyik ismerőse felé, amelynek törlesztéseként felajánlotta a tulajdonában lévő, 14,5 millió forint értékű autót. Ezt ismerőse elfogadta és cégének megvásárolta az autót.

Az adásvételi szerződés megkötését követően a vádlott egy üzleti tárgyalásra kölcsönkérte a kocsit. Az ismételten birtokába került autót azonban a férfi 2022. április 2-án, az ismerőse cégének hamis pecsétjével és ismerőse hamis aláírásával ellátott adásvételi szerződéssel eladta. A hamis adásvételi szerződéssel a vevő tulajdonjogát bejegyezték a gépjármű-nyilvántartásba.

De volt más trükkje is: a férfi 2021 nyarán megtudta, hogy egyik ismerőse nem tudja fizetni az általa lízingelt, hatmillió forint értékű traktor lízingdíjait, ezért felajánlotta, hogy átvállalja a havi törlesztőket a gép használatáért cserébe. Ebbe az ismerős beleegyezett és a traktort átadta, annak ellenére, hogy a lízingszerződés szerint a traktor használatát csak a lízingbeadó cég, mint tulajdonos írásos hozzájárulásával engedhette volna át.

A férfi négy hónapig fizette a lízingdíjakat társának, 2022 januárjától azonban a fizetéseket beszüntette és a traktort sem adta vissza, annak helyét még a lízing cég előtt is eltitkolta. A gépet végül 2022 áprilisában egy somogyi községben találták meg. A férfit vagyon elleni bűncselekmények miatt már többször elítélték, jelen ügyben már különös visszaesőként áll majd bíróság elé.