A képeken látható Tucson változat nem lesz kapható Európában – ezzel az információval zárja a kompakt szabadidőjármű modellfrissítését beharangozó, szűkszavú sajtóközleményét a Hyundai. Hogy ez pontosan mit akar jelenteni, nem tudjuk, ahogy azt sem, hogy ezek után a fotókon látható részletek közül melyekre számíthatunk, és melyekre nem. Abból indulunk ki, hogy az alapvető újdonságok globálisan megvalósulnak, ezért az európai Tucson majdnem pont ilyen lesz.

Megújul a Tucson, csak még nem tudjuk, hogyan 1

A modell radikális, LED-panelekből felépített orrkialakítása megmarad, de átdolgozzák a rácsozatot és a fényforrásokat is: kevesebb, de egységes méretű és formájú fényfolt világít majd az orron. A lökhárító alsó részének rajzolata is változik – speciel lehet, hogy pont ez az az off-road-hangulatú részlet, ami nem jön Európába, de majd meglátjuk. Új keréktárcsák, szélesebb hátsó lökhárítóbetét teszik kerekké az átdolgozást.

Megújul a Tucson, csak még nem tudjuk, hogyan 15

Fent az új, lent a jelenlegi

Az utastérben vadonatúj kezelőfelületet kínál a Tucson. A márka aktuális szokásával összhangban egyetlen elemként tálalják a műszeregységet és az érintőképernyőt; az utóbbi ezért elvált a klímaszabályozó paneltől. A sebességváltó kezelőszerve a teljesen átrajzolt kormány oszlopára költözött. A légbeömlők átköltöztek, az ajtókról kiinduló, és a műszerfal tetején végigfutó, dupla krómsáv helyett most diszkrét díszítő varrás köti össze a felületeket.

Megújul a Tucson, csak még nem tudjuk, hogyan 16

Fent az új, lent a jelenlegi

A modell esetleges műszaki és technológiai fejlesztéseiről egyelőre nincsenek információink.