A félgömb (anglolul hemisphere) alakú égésterük nyomán Hemi névre keresztelt, nagy lökettérfogatú V8-as motorok az 1950-es évek óta meghatározó alkotóelemei a Chrysler sportautó-modellcsaládjainak. A Hemik legutóbbi generációját 2003-ban vezették be, 2015-ben pedig megjelent a Hellcat: egy 6,2 literes, kompresszoros erőforrás, amely bevezetésekor 717 lóerőt tudott, de készült belőle egy 808 lóerős Hellcat Redeye verzió is.

Utolsó élete végére ért a pokol macskája 1

A legendának ezennel vége, a Hennessey pedig, amely évtizedek óta épít át mindenféle brutális amerikai vasat még félelmetesebbé, egy limitált szériával búcsúztatja azt.

A Hennessey H1000 Last Stand ötven példányban készül, az alapokat a Dodge Challenger és Charger különböző Hellcat verziói adják.

Utolsó élete végére ért a pokol macskája 43

Az átalakítás nagyobb kompresszorral kezdődik (kivéve az eleve így felszerelt Redeye-t), ezután módosított befecskendezők, erősebb szíjtárcsák, akadálymentesített szívórendszer, módosított hengerfejek, kartergáz-elvezetés kerül a motorba.

A vezérlés átírásával 1014 lóerőt és 1285 Nm forgatónyomaték présel ki magából a motor, ezzel pedig már az SRT Demon 170 nyakában liheg.

Utolsó élete végére ért a pokol macskája 44

Álló helyzetből 2,8 másodperc alatt gyorsul 96 km/órára mindkét modell, a negyed mérföldes gyorsulást pedig 9,9 másodperc alatt tudják le, melynek végén 227 km/órával száguldanak.

A feljavított hajtáslánchoz szénszálas kompozit anyagból készített hátsó szárny, első kötény, oldalsó szoknyák, valamint diffúzor társul. A keréktárcsák fényes fekete vagy grafitszürke kivitelű, 20 colos darabok, a karosszériát Last Stand grafikai csomag díszíti, és persze a sorszámozott plakett sem hiányzik.

a videó a hirdetés után indul