A Ferrari számára kulcsfontosságú az észak-amerikai piac. Több alkalommal előfordult már, hogy kizárólag itt megvásárolható különkiadásokat hoztak forgalomba. Most erre is rátettek egy lapáttal: a Ferrari-ügyfelek minden egyéni igényét megvalósító, házon belüli műhely, a Tailor Made egyetlen példányban alakított át egy Ferrari 812 Competizionét.

Az alapmodell önmagában is napjaink egyik legkívánatosabb Ferrarija – kivéve persze, hogy a 999 darabos széria összes példányát előre eladták. A 812 Superfast minden téren továbbfejlesztett verziója ezúttal egyedi kidolgozást kapott.

Egy centet sem keres a Ferrari ezen az egyedi autón 1

Az „egyedi” persze az autóipar legelcsépeltebb jelzője, ezúttal azonban valóban igaz: a cég ugyanis a Competizione program vezető tervezőjének az eredeti vázlatát valósította meg életnagyságban.

A matt sárga fényezésre matt sötétszürke fóliával vitték azokat a vonalakat, amelyek a dizájner eredeti módosítási javaslatait jelenítik meg. Az utastérben ugyanez az ötletes stiláris megoldás vár, épp csak itt a kárpitba hímezték a vonalakat.

Egy centet sem keres a Ferrari ezen az egyedi autón 27

A limitált példányszámú, 830 lóerős Ferrari ezzel ipartörténeti mementóvá nemesedett, és ennek megfelelően várhatóan egy kisebb vagyonért fogja tudni eladni a Ferrari North America – mármint a feljebb már említett, félmillió eurós, azaz 200 millió forintos árnál is többért.

Hogy mégsem keresnek rajta egy centet sem, annak nagyon egyszerű a magyarázata: a cég a teljes bevételt jótékonysági célra ajánlotta fel.

Egy centet sem keres a Ferrari ezen az egyedi autón 28