50 új kétkerekűvel bővült a rendőrségi flotta – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). Mint az a Police.hu-n megjelent közleményből kiderült, Budapesten, a Hősök terén vették át a Balesetmegelőzési Bizottság munkatársai a BMW 1250 RT típusú motorkerékpárokat a Wallis Motor képviselőjétől.

Az új, közbeszerzési eljárásban beszerzett motorkerékpárokkal nagyjából ugyanennyi motort váltanak ki, így kikerülnek az állományból annak a legidősebb és legtöbbet szolgált tagjai, így csökkentve a járműpark átlagéletkorát és javítva a rendelkezésre állását.

Új BMW-ket kaptak a hazai rendőrök 1

A Hősök terén vették át az új, közbeszerzési eljárás keretében beszerzett motorkerékpárokat a magyar rendőrök.

Új BMW-ket kaptak a hazai rendőrök 2

A legújabb, 136 lóerős BMW-k már rendőrségi gúnyába öltöztetve érkeztek meg, és minden olyan speciális funkciót, felszerelést megkaptak, ami a rendőrségi munkához szükséges.

A rendőrségi munkához átalakított, ennek megfelelően többek között a megkülönböztető jelzésekkel és speciális kommunikációs eszközökkel felszerelt BMW 1250 RT-ket 1,3 literes, négyütemű és kéthengeres bokszermotorral szerelték, amik 136 lóerős teljesítményre képesek, mellé 143 Nm-es nyomaték társul.

97 éves múlttal bír a motorkerékpáros szolgálat a hazai rendőrség történetében. Manapság már nélkülözhetetlen része a rendőri munkának, hiszen a motoros rendőrök átlag feletti dinamizmusa és gyors megjelenésük forgalomirányításnál és helyszínek biztosításánál különösen fontos.