Április első péntekén ijesztő telefonhívás futott be a texasi Marion megyei seriff hivatalába. Egy horgász jelentette, hogy a helyi tavon, a hajórámpától mintegy tizenöt méterre egy terepjáró teteje kandikál ki a vízből.

A hatóság azonnal kiszállt a helyszínre, hogy megkezdjék a mentési munkákat. Amint a csörlőt akasztották volna rá a roncsra, furcsa mozgásra lettek figyelmesek az utastérben: közelebbről megnézve kiderült, hogy egy nő az – vélhetően az autó vezetője.

A roncs kiemelése egy pillanat alatt életmentő műveletté alakult át, a helyszínen lévő civilek segédletével gyorsan kiemelték és kórházba szállították a nőt.

Élve találtak rá a víz alatt csapdába esett autósra 1

Sem a hölgy állapotáról nem adtak ki információt, sem azt nem közölték, hogy hogyan maradt életben az autóban, az viszont tény, hogy jó ideje az autóban lehetett az illető, mert a szomszédos megyében már bejelentették az eltűnését.

A közösségi oldalakon egyébként többnyire isteni csodáról beszélnek a kommentelők. A fotókat elnézve azonban valószínűbb, hogy a tó vize sekély volt, ezért a kocsi nem tudott teljesen elmerülni: a karosszéria felső néhány centimétere a vízfelszín fölé magasodik. Mivel pedig a balesetben érintett Jeep Wrangler teteje valójában egy leszerelhető műanyag héj, a hátsó szélvédő pedig külön felnyitható, így elképzelhető, hogy nem volt tökéletes a tömítése – ennek köszönhetően pedig folyamatosan frissülhetett az a pár liternyi levegő, ami az utastérben megmaradt.