Szombaton több mint negyven járművet érintő tömegbaleset történt az M1-es autópályán, egy ember életét vesztette. Már zajlott a mentés, sorra érkeztek a rendőrök, mentők, amikor jó néhány autós (nem csak magyar, hanem osztrák, német, szlovák és egyéb rendszámú autó) a másfél órás várakozást megunva visszafordult, és a mentősávon elindult visszafelé.

A Telex olvasója videót is készített az esetről. „Kizártnak tartom, hogy ezt abban az időpontban bárki is hivatalosan engedélyezte volna nekik. Ez még bőven az előtt történt, hogy a rendőrség a kocsisor végéről szép lassan visszafejtve hivatalosan megfordította az autókat, és a legközelebbi felhajtónál leterelte a forgalmat az 1-es főút felé” – írta a videó készítője.

A Vezess egyik olvasója viszont az eset kapcsán azt írta, akár kaphattak is engedélyt a visszafordulók. „Mi is ott ültünk a sor utolsó negyedében több mint egy órát. Kb. 20 perc telt el az utolsó mentésben résztvevő kocsi elhaladása óta, amikor megláttuk a szembejövőket. Voltak, akikkel korábban együtt haladtunk, és olyanok is, akik elmentek a mentőknek szabadon hagyott sávon előre, amikor mi már álltunk.

15:43-kor felhívtam a 112-t, ahol megkérdeztem, mi történik, illetve jeleztem, hogy sokan szembehajtanak. A diszpécser egyeztetett a rendőrséggel és azt mondta, hogy a sor elejéről küldik vissza az autókat, és ez még órákig eltart, szóval ha biztonságosnak ítélem, akkor nyugodtan forduljak meg. Így amikor nem jött senki, én is megfordultam és elhagytam a pályát a kb. 100 méterre lévő felhajtón, ahol már a rendőrök irányították a forgalommal szemben kihajtókat.”

Te is megfordultál volna másfél óra várakozás után?
Biztosan nem
26% (484)
Igen
29% (538)
Szívesen mondanám, hogy biztosan nem, de lehet, mégis megtettem volna annyi várakozás után
45% (839)