Elektromos típusai után modellkínálatának hagyományos hajtáslánccal szerelt tagjait is felkészítette a vezeték nélküli (azaz mobil adatkapcsolaton keresztül megvalósuló) szoftverfrissítésre a Volvo. Így a cég minden, mostantól gyártott típusa képes lesz önállóan frissíteni fedélzeti rendszereinek programjait – a vezetőnek csupán nyugtáznia kell a letöltést, illetve a frissítést.

Az egyre több autógyártó által bevezetett fejlesztés lényege, hogy korábban csak a márkaszervizek tudták frissíteni a szoftvereket, ami időt rabló megoldás volt, ráadásul számos ügyfél el is odázta a dolgot, így nem részesültek az infotainment- és egyéb fedélzeti rendszereket érintő frissítések előnyeiből.

Nem kell többé szervizben frissíteni a Volvókat 1

A Volvo azt ígéri, hogy autói így „napról napra jobbak lesznek”, ami természetesen túlzás, de tény, hogy az OTA-technológia bevezetése óta a napokban már a nyolcadik frissítést küldték ki az autóknak – immár 190 ezernek világszerte.

Egyébként nem feltétlenül csak kényelmi finomításokról van szó: a Volvo átdolgozta például az akkumulátor hűtésvezérlését, így gyorsabban tölthető az autó, illetve megnő a hatótávolság. Mostantól sűrűbben küld információkat a felhasználó telefonjára a töltőre csatlakoztatott autó, így pontosabb képet kapunk arról, hogy hol tart a töltési folyamat.

Nem kell többé szervizben frissíteni a Volvókat 9

Szintén mostani újdonság, hogy mostantól minden autóját Android operációs rendszerű infotainment-rendszerrel szereli a Volvo.