Az olasz Quattroruote magazin úgy tudja, hogy augusztusban mutatkozhat be a Lamborghini Urus felfrissített verziója. Az információ magától Stephan Winkelmanntól, a márka vezérigazgatójától származik, aki olasz újságírókkal beszélgetve árult el fontos tudnivalókat a Lamborghini terveiről.

Vadonatúj modellel erősítene a Lamborghini 1
Vadonatúj modellel erősítene a Lamborghini 2

Vadonatúj modellel erősítene a Lamborghini

Vadonatúj modellel erősítene a Lamborghini

Vadonatúj modellel erősítene a Lamborghini 10
Vadonatúj modellel erősítene a Lamborghini 11
Vadonatúj modellel erősítene a Lamborghini 12
Vadonatúj modellel erősítene a Lamborghini 13
Vadonatúj modellel erősítene a Lamborghini 14
Vadonatúj modellel erősítene a Lamborghini 15
Vadonatúj modellel erősítene a Lamborghini 16
Fotó megosztása:

Minden jel szerint nyár végén mutatkozik be a Lamborghini sportos szabadidőjárművének átdolgozott verziója. A szokásos változásokon (átdolgozott orrkialakítás, új légbeömlők, átrajzolt első és hátsó lökhárítók) túl várhatóan készül egy erősebb variáns a 4.0 V8-as turbómotorból: az Urus EVO teljesítménye várhatóan eléri a 670 lóerőt. Emellett valamivel később elképzelhető egy hibrid variáns, valamint egy extrém nagy teljesítményű közúti verseny-crossover, amellyel talán a világ leggyorsabb szabadidőjárműve címet is elorozhatják a Porsche Cayenne Turbo GT-től.

Vadonatúj modellel erősítene a Lamborghini 17

Lamborghini Urus

Ennél izgalmasabb az a terv, hogy a jelenlegi háromról négyre bővítené modelljeinek számát a Lamborghini. Winkelmann egy 2+2 üléses crossovert látna legszívesebben a palettán, de még nem született végső döntés ez ügyben.

A harmadik fontos bejelentés a Lamborghini autonóm mobilitási ambícióit illeti. 2030-ra négyes szintű önvezetésre lesznek képesek a márka autói, ígérte Winkelmann, azaz bármilyen környezetben képesek lesznek arra, hogy emberi felügyelet nélkül haladjanak.

Vadonatúj modellel erősítene a Lamborghini 18

Lamborghini Huracán Sterrato tanulmány (2019)

Nyitóképünkön a 2019-es Lamborghini Lambo V12 Vision Gran Turismo tanulmány látható