Még az év vége előtt debütál az Audi e-tron megújult változata. A legkevésbé fontos módosítás a nevet érinti: mivel az e-tron mára egész modellcsaláddá fejlődött, az eredeti villanyautó mostantól Q8 e-tron néven lesz kapható.

Új arcot kap az Audi legnagyobb villanyautója 1
Új arcot kap az Audi legnagyobb villanyautója 2

Új arcot kap az Audi legnagyobb villanyautója

Új arcot kap az Audi legnagyobb villanyautója

Új arcot kap az Audi legnagyobb villanyautója 14
Új arcot kap az Audi legnagyobb villanyautója 15
Új arcot kap az Audi legnagyobb villanyautója 16
Új arcot kap az Audi legnagyobb villanyautója 17
Új arcot kap az Audi legnagyobb villanyautója 18
Új arcot kap az Audi legnagyobb villanyautója 19
Új arcot kap az Audi legnagyobb villanyautója 20
Új arcot kap az Audi legnagyobb villanyautója 21
Új arcot kap az Audi legnagyobb villanyautója 22
Új arcot kap az Audi legnagyobb villanyautója 23
Új arcot kap az Audi legnagyobb villanyautója 24
Fotó megosztása:

A Sportback variáns, amelyet a képeken láthatunk, megőrzi az eddig ismert, lendületes tetővonalat, ugyanakkor jelentős változásokra számíthatunk az orr-résznél – nem véletlen, hogy ez az a része az autónak, amelyet álcafóliával takartak el. A változások elsősorban a légellenállás csökkentését szolgálják, azaz különböző légbevezető nyílások, rések és csatornák átalakítására számítunk. Hátul is álcázták az e-tront, itt mégsem várható jelentős átalakulás.

Új arcot kap az Audi legnagyobb villanyautója 25

Szintén minimális változásokkal számolunk az utastérben. Annál fontosabb az akkucsomag frissítése: bár a pontos értékek még nem ismertek, valószínűleg átdolgozott, modernizált, nagyobb energiasűrűségű áramtároló egységet kap az autó. Ez elkerülhetetlen, hiszen versenytársai ma már közel 500 kilométeres hatótávolságot kínálnak – a várakozások szerint az új akku kapacitása elérheti a 100 kW-ot.

Új arcot kap az Audi legnagyobb villanyautója 26

Ehhez a jelenleg 150 kW-osnál gyorsabb villámtöltő rendszerre számítunk. Az Audi már rendelkezik (illetve hamarosan rendelkezni fog) 350 kW-os töltőtechnológiával, ettől függetlenül nem biztos, hogy ehhez a Q8 e-tron fejlesztői hozzáfértek.

A megújult, átkeresztelt modell 2022 vége felé léphet piacra, hogy további három éven át szolgáljon. Utódjára 2026-ban számítunk.