Épphogy elkezdtük a harmadik hónapot 2022-ben, azonban már harmadjára dőlt meg az online árveréseken eladott legdrágább autó rekordja. Az első ilyen alkalomra rögtön január legelején került sor, akkor egy 2005-ös Porsche Carrera GT ért valakinek 1,902 millió dollárt. Rá két hétre a rekord már a múlté volt, az új csúcstartó egy másik Porsche Carrera GT volt, amit kerek 2 millió amerikai valutáért vittek el.

A Porsche-hegemóniát márciusban azonban megtörték. Komoly összegbeli ugrással 2,8 millió dollárra (1 milliárd forintra) emelte a lécet ugyanis egy Mercedes, pontosabban annak vevője. Ha kutatni akarjuk egyébként a Porsche-párhuzamot, egészen könnyű dolgunk van, ugyanis az 1927 Mercedes-Benz 680 S Sport/4 kasztniját nem más, mint Ferdinand Porsche tervezte.

Aukciós rekordot döntött ez a 95 éves Mercedes 1Aukciós rekordot döntött ez a 95 éves Mercedes 2

Az autóból annak idején csak 146 darab készült, így önmagában a megléte is már értéknövelő tényező. A vörös borítás alatt 6,8 literes sorhatos motor és négysebességes kézi váltó együttese mozdítja előre az autót, az erő a hátsó kereket hajtja.

Aukciós rekordot döntött ez a 95 éves Mercedes 3Aukciós rekordot döntött ez a 95 éves Mercedes 4

Története során kalandos utat járt be az új rekorder: miután elkészült, Németország után Argentínába, majd az Egyesült Államokba került. Az 1960-as években az indianapolisi versenypálya múzeumkurátorának testvére vette meg az autót. Kihasználva a helyzetet, a múzeumban felújították a Mercedest, majd 1972-ben ők lettek a tulajdonosok is. Viszonylagos nyugalomban töltötte az elmúlt éveket az autó itt, néha karbantartották és kiállították a nagyközönségnek a nemrég zárult aukció előtt.

Aukciós rekordot döntött ez a 95 éves Mercedes 5