Az Európai Bizottság hétről hétre közzéteszi azt a listát, amelyen az Unió tagországaiban frissen visszahívott tartós fogyasztási cikkek – köztük az autóipari visszahívások is – szerepelnek. Az egyes visszahívásokban érintett típusokat, a problémás gyártási időszakot, valamint a hiba vázlatos leírását alább találod. Az itt leírtak természetesen csupán vázlatosan ismertetik a problémák jellegét; ha felmerül a gyanú, hogy az autód érintett, mindenképp fordulj a forgalmazóhoz, ilyen esetekben ő a tuti tudás forrása.

Európai visszahívások 2022. 09. hét

Az arcodba repülhet a csomagtér fedele 1

Volkswagen Transporter T5
A visszahívásban érintett termékek gyártási dátuma: 2007 – 2015
Az üzemanyagtartály védőbevonata idővel lekophat, ami a tartály korrodálódásához vezethet. Az elrozsdásodott tartály kilyukadhat, ami üzemanyag-szivárgást eredményezhet.

Az arcodba repülhet a csomagtér fedele 2

Opel Grandland X
A visszahívásban érintett termékek gyártási dátuma: 2021. 06-07.
A vonóhorgot hiányosan szerelték össze, ami a csatlakozás töréséhez vezethet. Menet közben leválhat a vontatmány a járműről.

Az arcodba repülhet a csomagtér fedele 3

Renault Trafic
A visszahívásban érintett termékek gyártási dátuma: 2021.07.
A második sori biztonsági övek használatát felügyelő figyelmeztető rendszer nem működik, a műszerfali ellenőrző fény nem világít, ha az utasok kikapcsolják az övüket. Ez balesetben súlyos sérülésekhez vezethet.

Az arcodba repülhet a csomagtér fedele 4

Kawasaki STX 160 / STX 160LX
A visszahívásban érintett termékek gyártási dátuma: 2020 – 2021
A vízi jármű orrán található tárolórekesz fedele alá extrém használat során víz préselődhet, ami a zárszerkezet sérülését és meghibásodását eredményezheti. Menet közben leválhat a fedél, és sérülést okozhat a vezetőnek.