Domoszlótól Mezőfalváig érkeztek hasonló tartalmú, átverésről szóló bejelentések a rendőrségre 2020 augusztusától decemberéig. A telefonon jelentkező ismeretlenek egy sorsolásról beszéltek, majd örömmel közölték a mit sem sejtő hívott féllel, hogy nyert egy autót. Ahhoz azonban, hogy mihamarabb birtokba vehesse, több százezer forintot gyorsan át kell utalnia a forgalomba helyezéshez.

A hiszékenyebbek azonnal cselekedtek, a kételkedőbbeket egy magát közjegyzőnek kiadó másik hívó győzte meg. Öt embert nem sikerült átverniük, alkalmanként 100-350 ezer forint közötti összegeket utaltattak. Miután a várva várt meseautó az utalás ellenére sem akart megérkezni, egyre-másra érkeztek a feljelentések a rendőrségre. A 2020 szeptemberében elrendelt nyomozás egy hónappal később már az egyik gyanúsított kihallgatásával folytatódott.

A ceglédi nyomozók a három férfiből és egy nőből álló csapat minden tagját azonosították, elszámoltatásuk megtörtént. A 44 éves M. Bernadett, a 35 éves R. Kálmán, a 46 éves Sz. Gyula, valamint a 35 éves V. Gábor leosztott szerepek szerint ténykedett.

Az áldozatokkal első körben V. Gábor beszélt. Ha erősítésre volt szüksége, Sz. Gyula lépett a vonalba közjegyzőnek hazudva magát, de R. Kálmánt is bevetették, ha írnokra volt szükségük. A kicsalt pénzt aztán M. Bernadett vette fel a bankokban. A három férfi tagadta a bűncselekmények elkövetését, az iratokat átadták az ügyészségnek.