A brit rendőrök is értetlenül állnak az előtt, miként úszhatta meg egy 84 éves férfi, hogy több mint hét évtizeden át egyszer sem bukott le, pedig végig jogosítvány, illetve biztosítás nélkül vezetett – számolt be a hírről a BBC.

Mint kiderült, már 12 éves kora óta vezet a férfi, 1950 óta pedig egyszer sem állították meg a rendőrök, most is egy rutinellenőrzés során, a szerda esti órákban derült fény az esetre, a Nottinghamhez közeli Bulwell egyik hipermarketjének parkolójában.

A helyi hatóságok arról nem számoltak be, megbüntették-e valamilyen formában a Mini One volánjánál ülő, idős urat, mindenesetre hálát adtak azért, hogy ennyi idő alatt balesete sem volt, így senki sem okozott személyi sérülést vagy bármilyen anyagi kárt.

Facebook-bejegyzésükben az egyenruhások némi öniróniát gyakorolva arra figyelmeztetik a sofőröket, ügyeljenek rá, hogy mindig rendben legyenek a papírjai, mivel egyszer az életben őket is nyakon csíphetik – például annak köszönhetően, hogy Nottingham kisebb útjain is egyre több kamera található.

Érdekesség, hogy a szigetországban korántsem ez volt az első eset…