Egy autó a forgalommal szemben közlekedett Budapesten, a XV. kerületi Páskom parknál az egyirányú úton, ezért a rendőrök hajnali fél kettő körül meg akarták állítani. A XVII. kerületi Pesti úton tucatnyi rendőrautó üldözte a menekülőt.

A Telex megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte, hogy a sofőr a XV. kerületi megállítási kísérletre továbbhajtott, sőt nekiment egy rendőrautónak, és elsodorta a mellette álló rendőrt, aki könnyű sérüléseket szenvedett. Ezután több rendőri egység is követni kezdte a száguldozó sofőrt, aki a jelzéseket is figyelmen kívül hagyta.

A hatóságokat igencsak megdolgoztatta a menekülő „versenyző” – írja a videót megosztó Facebook-oldal kezelője. Még egy BKK busszal is megpróbálták útját állni a Pesti úton, hajnali háromkor menekülő autósnak. 

a videó a hirdetés után indul

Ezután még egy rendőrautónak nekiütközött, majd innen is továbbhajtott, végül hajnali 3 óra körül a XVII. kerületi Békás-szorosnál (ez a Békás-szoros utca lehet – a szerk.) sikerült megállítaniuk. Ekkor derült ki, hogy az autóban hárman utaztak, a sofőr egy 16 éves fiú volt, akinek nincs jogosítványa.

Az akció során az egyik, megkülönböztető jelzéssel haladó szolgálati gépkocsi elütött egy elé lépő asszonyt, akit a mentők súlyos sérülésekkel vittek kórházba. A baleset körülményeit az ügyészség vizsgálja.