„Félig szedán, félig crossover stílusú, határozottan sportos” autó vázlatait mutatták be a Porsche észak-amerikai márkakereskedőinek a múlt héten, árulja el a találkozón részt vevő kereskedők beszámolóira hivatkozva az Automotive News.

A modell, amely 2025 körül kerülhet piacra, vadonatúj piaci szegmenst nyithat meg a márka előtt. A kifejezetten fiatal, családos vevőknek szánt autó állítólag három üléssort kap, fara lapos lesz, és egyáltalán nem hasonlít majd a márka jelenlegi szabadidőjárműveire.

A Porsche hivatalosan nem kommentálta az értesüléseket, annyit azonban általánosságban elmondtak, hogy a márka rendkívül nyitottan áll minden kezdeményezéshez, amelyek jelentős része azonban soha nem valósul meg, csupán ihletadó forrásként szolgál a későbbiekben. Ilyen vázlatokat hozott nyilvánosságra a Porsche 2020-ban, köztük a cikkünk illusztrálására is szolgáló 2018-as Porsche Renndienst formatanulmányt.

A hajtásláncról egyáltalán nincsenek hírek, de a piaci és technológiai fejlemények arra engednek következtetni, hogy tisztán elektromos, esetleg plug-in hibrid lesz a modell.

Ehhez kapcsolódik az a hír, amely szerint az Audi még 2022 vége előtt bemutatja új generációs, hétszemélyes villanyautóját, amely akár 650 kilométert fog tudni megtenni egy feltöltéssel. Mint ismeretes, az Audi és a Porsche számos platformon osztoznak, így az e-tron GT és Taycan is közeli rokonok.