Kifigyelték, trélerre tették, majd pár tízezer forintért bezúzatták az ellopott Nissant. A gépkocsitolvajok Nagytétényben figyeltek fel az autóra, melyet tulajdonosa hosszabb ideje nem használt. Azt hitték, nem fogják egyhamar keresni az autót, ők pedig megússzák a lopást.

Tévedtek: a XXII. kerületi nyomozók és körzeti megbízottak pár nap alatt az elkövetők nyomára bukkantak; a gyanúsítottak Érden buktak le azzal a trélerrel, melyet a lopáshoz használtak – adta hírül Facebook-oldalán a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

a videó a hirdetés után indul

Tulajdonosa augusztus 23-án jelentette be a kerületi rendőrkapitányságon, hogy egy nagytétényi parkolóból ellopták a Nissan Primeráját. Miután kiadták a körözést, az elkövetők nyomába eredtek. A rendőrök több közelben lévő épület biztonsági kamerájának felvételeit elemezték: az egyik felvételen látszott, hogy az autót az elkövetők felcsörlőzik egy trélerre, egy másik pedig már a tolvajok menekülési útvonalának meghatározásában jelentett segítséget.

A rendőrök Érd irányába kezdtek kutakodni, és a nyomozásuk során nemcsak a trélert, hanem az elkövetőket is sikerült azonosítani. Amikor a rendőrök elindultak a lopással gyanúsítható egyik férfi lakcímére, útközben meglátták a keresett trélert. Az autót megállították, a benne ülő G. Norbertet és V. Attilát pedig elfogták és előállították.

A két férfi beismerő vallomást tett. Kihallgatásukkor elárulták, az ellopott autót egy méhtelepre vitték, és 60 ezer forintért eladták. A nyomozók a lopáshoz használt trélert lefoglalták.