A Continental 1981 óta fejleszt, és 1986 óta gyárt légzsákvezérlő rendszereket. A mai napig 350 millió ilyen egységet szállítottak ki autóipari partnereiknek, és folyamatos innovációkkal fejlesztették az iparágat, bátran mondhatjuk tehát, hogy értenek a témához.

A cég legújabb rendszere a környezetet és az utasteret felügyelve képes megállapítani a fenyegető veszélyhelyzetet, és a légzsák nyitási stratégiáját az adott szituációhoz, illetve az utasok számához és elhelyezkedéséhez igazítani, írja a cég ismertetője.

A modern szenzoroknak köszönhetően hamarabb nyithatók a légzsákok, illetve a – jelenleg fejlesztési stádiumban lévő – légzsákszabályozó szelepeknek köszönhetően minden egyes légzsák az adott helyzetnek megfelelő mértékben fújható fel.

Jönnek a gondolkodó légzsákok 2

A Continental szerint a jövőben az is elképzelhető, hogy a légzsákok pontosan a becsapódás pillanatában váljanak puhává, ezzel csökkentve annak a veszélyét, hogy az utasok visszapattannak a feszes felületről.

Jönnek a gondolkodó légzsákok 3

Egy másik fejlesztésük a villanyautók akkumulátorát ért ütéseket érzékeli – ennek nincs köze a légzsákokhoz, használható lesz viszont akár az útminőség ellenőrzésére, illetve a rongálás megállapítására is.