Az augusztus 11-15. között, a dél-angliai Cornwall megyében megrendezésre kerülő Boardmasters 2021 szörfös fesztivál tiszteletére speciálisan átalakított villanyautóval rukkolt elő a Kia.

A Kia Soul EV Boardmasters Edition tervezői átdolgozták a futóművet: a 75 mm-es emelés mellett elöl 110, hátul 115 mm-rel növelték a nyomtávot. Ezt követően a gyári kerekeket és abroncsokat fehérre festett acéltárcsákra és masszív terepabroncsokra cserélték: az emeléssel együtt a szabad hasmagasság elöl 310, hátul 320 mm-re nőtt.

A szörfös Soul eleve magasabban hordja a tetejét, ám ezzel még nincs vége a történetnek: acélcsövekből egyedi tetőcsomagtartót szerkesztettek rá, amelyet kifejezetten szörfdeszkák szállítására alakítottak ki. A csomagtartót napelemek és két kiegészítő fényszóró egészíti ki.

Vízisportos örömjárművet épített a Kia 2

Az utastérben a B-oszlop előtt nincs változás, a hátsó üléssort azonban kiszerelték, így hatalmas üreget kaptak. Ezt fenntartható forrásból származó fával borították, a csomagtérajtót felnyitva pedig egy kihajtható padhoz férhetünk hozzá. Ezt az ülőalkalmatosságot hulladékfából készítették, mellette a belső tetőlemezen rögzített, kihajtható szárítórúd szolgál a vizes neoprén szörfös ruhák fellógatására.

A tervezők nem módosították az autó elektromos hajtásláncát: a 64 kWh-os akkumulátor 450 kilométeres hatótávolságot biztosít (bár a ballonos abroncsok vélhetően rontják a statisztikát), a 150 kW-os (204 LE) villanymotor maximális forgatónyomatéka 395 Nm.

Vízisportos örömjárművet épített a Kia 3

Nem csak emissziómentes hajtáslánca miatt környezetbarát egyébként a speciális Kia Soul, hanem azért is, mert minimális károsanyag-kibocsátással gyártották: alapjául ugyanis a modell fejlesztésének késői stádiumából származó, előszériás autó szolgált, amelyet máskülönben legfeljebb csak hulladékként hasznosíthattak volna.