Tíz mentőautót vásárolt a héten az Országos Rendőr-főkapitányság, melyek a Készenléti Rendőrség állományába kerültek. A Police.hu-n megjelent indoklás szerint a mentési feladatok hatékonyságának növelése érdekében hozták meg a döntést, hogy „az egészségügyi biztosítást igénylő rendőri feladatok során munkatársaink egy időben több helyszínen jelen lehessenek és szükség esetén segítséget nyújtsanak”.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség speciális gépjárműállománya 1-1 mentő gépjárművel bővült, míg a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. – mely szintén a Készenléti Rendőrség égisze alá tartozik – 8 mentőautót vehetett át. Ezek típusa megegyezik az Országos Mentőszolgálat által használt menetkocsikével, vagyis tíz Mercedes Sprintert adtak át.

Meglepő járművek kerültek a magyar rendőrséghez 1

A közlemény szerint ezzel a fejlesztéssel a jövőben megvalósítható az, hogy a repülésre kedvezőtlen időjárási körülmények esetén is biztosított legyen a mentési tevékenység folyamatossága Magyarország hét légimentő bázisán – Budaörsön, Balatonfüreden, Sármelléken, Pécsen, Szentesen, Debrecenben és Miskolcon egyaránt.

A legmodernebb orvosi felszerelésekkel, többek között defibrillátorral, lélegeztetőgéppel, infúziós pumpával, valamint a betegellátáshoz szükséges gyógyszerekkel és kötszerekkel szerelték fel az új járműveket.