A győri Audi minőség-ellenőrzési folyamatának egyik eleme egy tömítettségvizsgálat, amelynek során minden autó áthalad egy negyven méter hosszú esőztető alagúton.

A kabin előtt rádiófrekvenciás azonosító (RFID) szenzor segítségével azonosítják az érkező autó típusát. A rendszer a típusnak megfelelő áztatási és szárítási programot indítja el. A kabin belsejében nagy teljesítményű fúvókákból percenként 25 liter víz zúdul az autó minden egyes négyzetméterére, ami vízkitettség szempontjából egy monszunesőnyi mennyiséget is felülmúl.

Monszunesővel tesztelik az Audikat Győrben 1

A vizsgálat összesen hat percig tart, amelynek része többek között a tető, a kerékjárati ívek és a padlózat felőli áztatás is. A vizsgálat során a fenntarthatósági szempontokat is figyelembe veszik: a kabin vízrendszere zárt, ennek köszönhetően a felhasznált víz egy biológiai, bakteriális tisztító rendszerből kerül ismételt betáplálásra. A víz keménységét különféle paramétereknek (pl. PH érték, vezetőképességi index) megfelelően szabályozzák.

A tömítettségvizsgálatot követően az autókat még ebben a különleges kabinban megszárítják, majd egy speciális mérőműszer segítségével ellenőrzik, hogy valóban nem jutott-e víz a belső térbe. Ezt követően további állomásokon folytatódik az autók tesztelése, ellenőrzése.