Legutóbb pont olvasónk videójával kapcsolatban keresett meg minket a rendőrség, hogy segítsünk nekik beazonosítani, melyik kollegájuk vezethette a  rendőrautót a szabálysértés elkövetésének időpontjában. Erre ma megjelenik az alábbi videó, amit maga a rendőrség vágott össze.

Mondhatjuk úgy is, hogy ez a Pofátlan(TAN)ítási akció különkiadása. De valójában arról van szó, hogy amit nem nézünk el másoknak, magunknak sem fogjuk. Egy rendőrautóval ugyanúgy be kell tartani a KRESZ-szabályokat, mint bármely más járművel – írják a rendőrség hivatalos Facebook-oldalán.

Nézd meg a videót:

a videó a hirdetés után indul

A szabálytalanságokat elkövető kollégák állítólag pénzbírságot és büntetőpontot is kaptak, szóval nem maradt szankció nélkül a piroson áthajtás (civileknek ez a büntetés 50 ezer forint), vagy éppen a záróvonal átlépés (civilként 30 ezer forintra büntethetnek).

Nagyon reméljük, hogy ezentúl ők is sokkal jobban oda fognak figyelni, és betartják a közlekedés szabályait, ha másért nem, legalább azért, hogy ne ők legyenek a következők, akik szereplenek egy ilyen videóban. Persze a közlekedésbiztonság ennél is fontosabb, tudjátok, hogy “Mindenki hazaérjen…”