A 2021-es modellév finomsága a Ford Mustang Mach 1, az ikonikus sportkupé új csúcskivitele. A típus a Shelby GT350 / GT350R párost váltja a modellpaletta élén, ám míg azok nem hagyták el az amerikai kontinenst, a Mach 1 a világon mindenütt, így Európában is megvásárolható lesz.

A hírt egy Ford rajongói oldal erősítette meg, közvetlen gyári forrásokra hivatkozva. Közelebbi információk még nincsenek, így sem azt nem tudni, hogy mikortól, sem azt, hogy pontosan hol lesznek kaphatók az exportpiaci modellek. Annyi már biztos, hogy ebből is lesz jobbkormányos kivitel, így az ausztrálok, angolok és japánok is örülhetnek.

Európában is kapható lesz a Ford Mustang Mach 1 2

A hosszú múltra visszatekintő Mach 1 orrában 480 lóerős, 5,0 literes V8-as dohog; a váltó tízfokozatú automata vagy – ami még izgalmasabbá teszi – egy szimpla hatos manuális egység, a visszaváltást támogató gázfröccs-funkcióval. Persze az más kérdés, hogy Európában is tudja-e majd ezt, hiszen a Bullit és a 2,3-es turbós változatok is kisebb teljesítménnyel kerültek forgalomba, mint az USA-ban.