Újratervezés miatt egy évet csúszik a Csömöri út – Drégelyvár utcai közúti felüljáró felújítása. Az újratervezés azt követően vált szükségessé, hogy a kivitelező a hídszerkezetet érintő problémákra bukkant, ezért a munkálatok egy évvel csúsznak, és jövő decemberre fejeződnek be.

A közel fél évszázada épült, legutóbb 1989-ben felújított felüljáró rekonstrukciójára a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 2019 decemberében kötött szerződést a Colas Zrt.-vel nettó 778 millió forintért. A bontás során nem várt mértékű károsodásra derült fény: a vasbeton szerkezetek állapota a tervekben jelzettnél rosszabbnak bizonyult, így a kivitelezést felfüggesztették.

Ez azt jelenti, hogy nagyobb beavatkozás szükséges, mint ami előre látható és tervezett volt, illetve az is kiderült, hogy a felüljárót 10-15 éven belül újjá kell építeni. Ebben a helyzetben lesz idő a távlati tervek kidolgozására is. Ugyanis korábban megjelentek olyan elképzelések, hogy a híd helyett egy közös villamos/közúti aluljáróban vezessék át a forgalmat a vasúti vágányok alatt.

A BKK előkészíti a szerződés módosításához szükséges dokumentumokat, és a főváros októberi közgyűlésére előterjesztést készít a fedezet szükséges mértékű megemeléséről. Az intézkedések a jelenlegi szerződés értékéhez képest bruttó 344 millió forint többletkiadást jelentenek, melyről a Fővárosi Közgyűlés fog döntést hozni.

A híd várhatóan 2021 decemberében adható majd vissza a közúti forgalomnak.