A balesetben ketten elhunytak, két embernek maradandó sérülései lettek. Az ítélet nem jogerős – tájékoztatott a Gyulai Törvényszék.

Mint írják, a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt öt évre eltiltották a járművezetéstől, és több mint egymillió forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezték. Rendelkezett a bíróság a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéről is, továbbá megállapította, hogy a vádlott külföldre utazási tilalom hatálya alatt áll.

Az ítélet ellen a vádlott és a védő is fellebbezést jelentett be a kiszabott büntetés enyhítése iránt.

Az elítélt 2018. június 14-én a délutáni órákban egy személygépkocsit vezetett Gyula felől Sarkad irányába, amikor áttért a menetirány szerinti bal oldalra, és ott összeütközött a vele szemből érkező betegszállítóval. Az ütközés miatt a betegszállító irányíthatatlanná vált, átsodródott a másik sávba, és frontálisan összeütközött a balesetet okozó autó mögött érkező személygépkocsival.
A balesetben ketten elhunytak, két sértettnél maradandó fogyatékosság alakult ki, ketten nyolc napon túl, míg egy sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.