Az Üllői úti ideiglenes kerékpársáv nem marad fenn a metrópótlás idején, a többi átmenetileg létesített sáv a helyén marad szeptembertől – derült ki Karácsony Gergely budapesti főpolgármester hétfői sajtótájékoztatóján.

A nagykörúti kerékpársávról azonban külön, bővebben is beszélt. “Azokkal értünk egyet, akik azt mondták, hogy a Nagykörútnak Pest főutcájának kell lennie, visszakapva régi funkcióit, szolgáltatásait, zöldfelületeit” – mondta.

A Blaha Lujza tértől a Petőfi hídig kétsávos lesz a Nagykörút. A kerékpársávot a Blaha Lujza tértől a Petőfi hídig a parkolósávból alakítják ki, a Nagykörút többi részén – a Blaha Lujza tértől a Margit híd felé – marad az egysávú Nagykörút és a kerékpársáv. A javaslatot az “tette lehetővé”, hogy a Nagykörút különböző szakaszain merőben különbözik az autóforgalom mennyisége.

A kivitelezés szeptember első felében le is zajlik, a Nagykörút hosszabb távú sorsáról pedig további konzultáció lesz. A nagykörúti szakaszon négy-ötszáz parkolóhely megszűnésével lehet számolni, de erről azért nem volt értelme a helyieket megkérdezni, mert a nagykörúti parkolóhelyeket jellemzően nem a helyi lakosok használják, hanem mások – írta az Infostart.